Skräck

Jag både älskar och hatar skräckfilmer. Jag kan längta efter att se en men när jag väl sitter där så får jag ångest och vill bara bort, men har man väl börjat se så MÅSTE man ju se slutet. Det vet alla. Det är verkligen en skräckblandad förtjusning för dessa filmer, jag blir av någon anledning fascinerad och går runt och tänker på dem länge efteråt. Jag är vidskeplig också, kan inte sova för svarta madame och liknande. Henrik tycker det är jätteroligt men han förstår inte allvaret. Han kan retas ibland med att säga svarta madame ramsan och jag får allvarligt talat panik och skriker. Vidskeplig alltså. Igår såg vi klart en skräckserie som handlar om en tjej vars bästa vän ska gifta sig på en ö. För 7 år sen härjade en seriemördare där och nu när alla är tillbaka så börjar samma sak hända igen, bröllopsgästerna försvinner en efter en och blir mördade på groteska sätt.

Serien heter Harper's Island och är i 13 delar så det är liksom en superlång skräckfilm som man går och suger på jättelänge. Vill se fortsättningen vill inte se fortsättningen. Vem är mördaren? Vem ska dö nästa gång? Om man ska gömma 250 000 dollar VARFÖR gräver man ner det i skogen mitt i natten?? 

Det är många frågor som ploppar upp som man går och tänker på hela dagarna. Man blir irriterad, tänke på hur annorlunda man själv hade handlat och hur korkade vissa av personerna är. När vi låg och skulle sova igår sa jag "Jag hade velat vara med i en skräckfilm!" sen  kom jag på mig själv... "eeh... Peppar peppar" man måste ju vara försiktig. Vet aldrig om en högre makt sätter en i ett skräckfilmscenario bara för att "Jaså det vill hon! tror hon skulle klara sig bra? Det ska vi allt bli två om". Jag tar inga risker helt enkelt.

Men jag hade faktiskt en point med det här inlägget även om det inte verkar så. I ett av de sista avsnitten så har gruppen som fortfarande lever delat upp sig och de flesta kvinnorna + ett barn och en man är på öns lilla krog och gömmer sig. In kommer mördaren men en lång kniv. Liknar mer ett svärd, och dödar först tjejen som äger baren. Alla börjar ta sig ut genom ett fönster och den enda mannen som finns där försöker hålla borta mördaren med en kniv som är kanske... 15 cm. Inte speciellt lyckat. MEN HÖR HÄR det jag blir så frustrerad över. Tjejen som ska gifta sig kollar på, tar ett hagelgevär och går där ifrån för att skydda sig ifall mördaren följer efter. Jag upprepar. Hon tar hagelgeväret när mördaren svingar med sitt svärd mot en annan man och GÅR DÄRIFRÅN. Flyr. Med hagelgeväret. Istället för att skjuta skallen av mördaren när hon bara var nån meter bort.

VARFÖR är alla skräckfilmsdeltagare dumma i huvudet? Det är min fråga för idag.

Husarö

Idag fyller min IRA 18 år så GRATTIS!!!! Hoppas din dag blir helt underbar och vad jag ångrar att jag inte är där!

Annars så kom jag och Henka hem från Husarö igårkväll, vi har badat, spungit, ätit gott och busat en massa med världens sötaste Olivia som förresten också fyller 3 år idag! :) Henrik fick lära sig byta blöja på Ante som nog måste vara världens snällaste bebis. Han bara ligger och ler och sparkar med benen exakt hela tiden! Hoppas att mina framtida barn blir lika snälla. Igår hämtade vi upp Bäckis och så blev det te och vattenpipa på balkongen och så såg vi en massa avsnitt av Harper's Island, sett den? LÄSKIG! 

Jajaja, nu ska vi och handla lite grann, Henkas mamma har lämnat sitt visa kort... med oss... farligt! Nerå, vi är snälla. Vi ska köpa toapapper! ADJÖ!

Full(t)

Igår kom tjejerna hit och vi har haft jätteroligt, det är så kul att ha dem här! Ikväll/natt har vi druckit vin på min balkong och min bror har varit förbi, sen blev det en sväng till södermalm och så avslutade vi på ett hamburgerhak. Gott var det! Henrik åkte ut till Husarö idag och det känns jättetomt trots att lägenheten är full av människor. Jag saknar mitt mongo! Gud så fort man vänjer sig med att alltid vara med varann, vi har klarat av ett års distansförhållande och nu klarar jag knappt ett dygn utan honom :-)! Imorn åker jag nog ut till Husarö och myser lite.

Nu ska jag se film här medan alla sover, PUSS från Stockholm.

Torsdag idag... Eller?

Tristessen gnager i mig. Jag har tappat räkningen på antal dagar vi inte gjort någonting. Bara vaknar sisådär 1-2 på dagen. Sitter vid datorn, stirrar in i väggen, för trött för att orka göra något annat trots att man vill. Shorts och t-shirt, osminkad, håret ska vi inte diskutera.

Men ikväll ska jag och min käre sambo iallafall gå på bio och se Harry Potter! Och imorn kommer ju mina tjejer, det blir kul.

SEN tänker jag bannemig se till att ha ett jobb så att jag slipper göra ingenting. Punkt.





Förresten, sick thing. Okej, vi gör inte alltid ingenting. Igår drack vi en proteinshake (Jag, Bäckis och Henka) och fick sen för oss att dra ut och springa mitt i natten. Sagt och gjort! Kolsvart var det också. Dessutom började jag må jätte illa av den där jävla shaken, sockret stod mig upp i halsen. Usch! Men ut var vi! Ha ha.

Old times!

Jag har lagt över alla gamla bilder på en annan hårddisk och kände helt plötsligt för att kolla igenom dem. Vad det är mycket som har hänt på dessa 3 år! När jag började gymnasiet var mina två bästa (och enda för den delen, haha) vänner Johanna och Fanny. Vi har inte alls samma kontakt idag, men ni är ändå väldigt speciella för mig. Det var på den tiden då basketen var allt och varje helg spenderades hemma i Johannas källare med Dirty Dancing! Vilka tider. Vad länge sen! Basketen var allt, det var det man kunde. 

Första dagen på gymnasiet hamnade jag i en klass där jag inte kände någon, förutom Danni som jag hade träffat någon gång tidigare. "Går du också här?" var det första hon sa till mig och idag är hon en av mina absolut bästa vänner! Dessa 3 år på gymnasiet trodde jag skulle vara för alltid. They didn't! Och jag har fortfarande svårt att tro att lilla jag faktiskt tog studenten i våras och nu har flyttat hemifrån. Ja, weird är vad det är. Men väldigt roligt. Jag hade nog aldrig kunnat ana var jag skulle var idag, men det är ju så livet ska vara. Oförutsägbart! 

Aja, några bilder grävde jag fram iallafall. Några gamla och några inte så gamla.


Jag och Fanny på PDOL - 06!
Lasse i Badhusparken -06

Jag och Emma som jag knappt kände då och som nu är min bästa vän! Haha, sommaren innan andra året på gymnasiet.


Jag och Nyström i S:t Annas skärgård

En fest jag aldrig kommer glömma! Sommaren -07. 

Jag och Fia på samma fest :)

PDOL -07!

Grymmaste sommarjobbet! :D

Vråken maffian ;) Vilka tider!

Vråken f91, vilken evighet sen det känns som! :)

Jag och Danni hade födelsedagsfest andra året på gymnasiet! Skönsång och välkomstdrink :)

Världens härligaste brudar!! 

Mina småttingar! Världens finaste (galnaste) och underbaraste småsyskon som jag saknar väldigt mycket just nu :)
Jag, Fia och Ellen förra våren!


Jag och Johanna på Lasse konserten!

Danni och härligaste Anna förra våren! =)

Har skrattat gott åt alla dumheter man ser

Just nu är Henrik på fotboll så jag är ensam hemma! (Känns fortfarande väldigt skumt att säga "hemma") Jag har hunnit med en massa som att städa, söka jobb, dansa runt och sjungt med till Veronica Maggio and so on and so on. Nu på eftermiddagen har solen varmt bra, och det känns lite ovant. Var nästan lite jobbigt att sitta ute på ballen. 

Ikväll skulle jag gissa att jag, henka och Bäckis hittar på något. Förmodligen inget annat än att vara här hemma och ta det lugnt, men det är ju alltid något. Ha det bra, I know I will!


I den här...

Time is moving slowly

Så var det söndag, värmen har kommit tillbaka till Stockholm. Igår spenderade jag 3½ timme med att kolla på när Henka spelade fotboll med kompisar. Kul? Naat. Men det var ju mitt eget val så. Sen blev det balkongmys, vattenpipa, godis, chips och south park med Henka och Bäckis.

Idag har jag läst ut Snabba Cash, har velat läsa den boken jättelänge och äntligen gjort det. Den var väldigt bra och det var svårt att sluta läsa när man väl börjat. Men någon som läst den, kan du förklara slutet? (Sluta läs här Henrik) 
Det där med 300 lökiga kramar, fick JW pengar av Jorge för att mörda Mrado? Men det låter ju jättekonstigt. Är det meningen att man kanske bara ska förstå halvt?

Sen så längtar jag massor till helgen då tjejerna kommer ner, Henrik åker ut till Husarö för att hjälpa till med ett hus som ska renoveras och vi får lägenheten för oss själva! Som mamma skrev på sin blogg så känns det verkligen som månader sen jag flyttade ner, trots att det inte gått 2 veckor än. Tiden går så sakta! 

Nu --> MAT!




Sambolivet

Jag trivs med livet just nu, allt som fattas är en lön och en inkomst. Jag har sko-cravings, jag skojar inte. Vill, MÅSTE köpa skor. Började räkna och fundera på om jag kanske kanske skulle kunna ha råd med det men nej. Jag har verkligen inte råd att köpa skor. Jag måste helt enkelt få ett jobb - nu. 

Annars så funkar sambogrejen rätt bra! Jag känner mig som en riktig sambo också, det är fredagkväll och Henrik ligger i ena soffan och ritar lite, jag sitter med ett glas vin och har just målat lite med mina oljefärger. Noel Gallagher, Veronica Maggio, Lars Winnerbäck om vartannat i bakgrunden. Skönt. 

Ptjaaa... Det har inte sjunkit in än att jag bor här, faktiskt. Men det kommer väl snart. 


Henka och min megasöta lillasyster för två dagar sen. Bra kvalitet, jag vet.

Bilder

Rensade min mobil på lite bilder så här har ni!


En gammal vårbild på Stockholm, jag och Henkipenk var ute om promenerade i 2 timmar. Det var vindstilla och spegelblankt. Som ni ser...!


Också en gammal bild, den vackra vyn från balkongen! Fast den är ju ändå gällande, omgivningen har inte förändrats så mycket...


Innan jag tog mitt pick och pack så for jag och papsen ut på en liten kanotfärd på kvällen/natten. Det var mys! Och jobbigt. Träningsvärk i armarna dagen efter.


Papi och jag började den långa resan neråt i vårt land, här är vi på härnösandsbron.


Papi var en munter chaufför!


Gammal bild. Hos oss här på gullmarsvägen finns det väldigt mycket skor...


Lösning: Alla mina skor får hänga på en dörr!!


ÅH! en outfitbild. First-day-at-work-outfit. Härligt städat i bakgrunden också! Och fint klistermärke där på spegeln.



OCH HÄR DANIELLA. Här har du en liten bild på vårt mysvardagsrum.


En till. Mitt staffli där bakom också.


Balkongen som jag är mest nöjd med, hängstolen som alla slåss om här och min vackra palm som klarade resan ner!


Resten av balkongen. Gult. Och en liten hänglykta där, som inte syns så bra.



Sådärja!

Frans-Kaj!

Jajuuste, har sett bild på min systerson/dotter! Frans-Kaj! :D Hihi, gud så jag längtar tills den lilla parveln trillar ut. Och det var i högsta grad en människa där inne, inte en liten alien som vi trott! 


Fast... Det ser ju nästan ut som en liten apa, Mia! Jag antar att vi inte kommer veta säkert före den 3 december..

Melina just nu:
"Hej det är Melina! Saga vill säga dig nåt..
Saga: Du luktar bajs!
Melina i bakgrunden: hahahahhaha!! Saga, säg att du saknar henne!
Saga: Jag saaknar dig..
Melina i bakgrunden: Säg 'jag saknar dig bajskorv'
Saga: Jag saknar dig bajskorv"

Det är så härliga samtal jag får av min syster just nu! :D

Mina älsklingstroll har varit här!

Överraskningen (som inte blev en överraskning eftersom min syster råkade försäga sig utan att veta om det) var att hela min familj kom ner hit!! Så okejdå, Henrik är förlåten för att han höll en hemlighet för mig på sin egen födelsedag. Igår kom alltså mamma, Kenneth och ungarna hit. Vi åt jätte god tårta (som jag hade gjort såklart) och sen gick vi ut och åt riktigt god oxfilé! De sov här inatt och åkte hem för någon timme sen, och det var lika jobbigt att lämna mamsen igen! Undra om det kommer kännas jobbigt varje gång?? Melina har förresten fått en egen mobiltelefon så jag la in mitt nummer på snabbuppringning, jag vet inte hur många gånger hon ringde mig den första halvtimmen och det lät så här "Hej Moa, Arvid är ledsen, men han vill inte prata med dig" "Hej Moa, jag tänkte bara säga att jag ska hälsa till min kusin Ebba från dig" "Hej Moa, vet du vad? Vi är på mcdonalds" and so on. Hihi, min söta lilltjej som blivit STOR!

Jag håller iallafall på att städa här hemma, när trollen har varit här har en råkat kissa i sängen och soffan har blivit nerspilld med juice. Men nu är det iallafall väldigt mysigt här! Ska ta lite bilder så fort jag har en kamera.

På fredag får Henrik semester och nästa vecka bilar vi med hans föräldrar till Göteborg för några dagar. Nästa helg kommer mina tjejer hit (fast inte Danni *sad face*) så det ska bli jätte kuuuul! Vi ska gå gratis på gröna lund (kontakter is everything) och träffa våra edsbybor som vi lärde känna i Alanya. Det kommer bli superbra! 

Nu ska jag fortsätta städa här, have a good one. Pöss!

Uppdatering!

OKEJ OKEJ jag ska uppdatera. För en vecka sen flyttade jag alltså hemifrån och allt flyter på ganska bra, var på jobbintervju, fick jobbet, började jobba. Har nog väldens härligaste arbetskamrater, dock inte världens bästa jobb. Så jag får se hur långvarigt det blir. Jobbar iallafall på Access, ett bolag som säljer mobilabonnemang till företag endast.

Under en vecka har jag inte hunnit med så mycket... Gråtit en massa när jag skulle lämna min mami! Förståeligt! Jag är världens största mammagris, men det är inte så konstigt om man har världens bästa mamma också. Träffat min storebror, varit en massa med Henka (förmodligen) och vårat barn Bäckis. Vi har spelat fotboll, haft balkonghäng på våran mysbalkong, haft vattenkrig i en vattenspridare and so on! 

Imorgon fyller min sambo 21 och hör på det här! HAN har nån jäkla överraskning för mig - PÅ SIN FÖDELSEDAG. Vad tänkte han där? Det är jätte störande också, för han verkligen vägrar säga vad det är. Bara att jag inte får planera nåt den dan... Överraskning för MIG på SIN födelsedag. Nej, så gör man inte. Jag är allvarlig också, jag hade värsta planerna som jag fått ställa in. 

Jag lovar att bli bättre på att uppdatera här framöver och lägga in några bilder på min nya bostad åt Danni, men det blir först när mina kläder har fått en garderob! Just nu är det k a o s här hemma ;) (här hemma, fniss! Jag bor visst i Stockholm)

ADJÖ!



RSS 2.0