Hihi, världens sötaste lillebror

Arvid 4 år - "vad SNYGG du är Moa!!" 
























Today it's Tor's day

Idag kom paketet!! Jag är supernöjd förutom skorna som inte riktigt passar... Får se om jag kanske säljer dem istället. det har förövrigt varit en superskön dag, jag har gått på stan lite med mami sen lunchade vi med Mia på baan thai. Efter det hade jag en lektion och sen dess har jag bara tagit det lugnt... Jag funderar starkt på att vara uppe hela natten inatt så att jag är jättetrött imorn på tåget! Måste ändå plugga till två prov imorn. Det vore typ kul! Ska gå och köpa lite naturgodis och dygna helt själv, hahaha. 

Jag har dessutom fått nya hörlurar av mami, så nu ska jag ladda min mobil full med musik inför resan! Imorn är det lov, så otroligt skönt det ska bli. Längtar till Stockholm!

Tåg=härligt

På fredag åker jag tåg ner till Stockholm! Kalla mig knäpp men jag tycker faktiskt om att åka tåg, det är skönt på något sätt. Särskilt när man åker länge och helst vill jag ha sittplats, haha! Fast... Jag och Danni åkte ju sittandes till gbg i tjugo timmar och det var nog lite jobbigt där på slutet... Men det berodde mest på att det fanns noll benutrymme (Inte ens för mina små ben). Ne, det ska bli skönt att ta med massa tidningar, musik och saker att äta och sitta på tåget. Fast jag har liggvagn iförsig. 

Nu hoppas jag bara att vårat paket från Forever21 hinner komma innan helgen så att jag kan ta med min nya jacka dit ner!

Jag och Danni i GBG förra våren! 

Breaking dawn?

Nu har både jag och Henrik läst ut alla tre twilightböckerna och väntar på den fjärde, men den går ju givetvis att ladda ner. Jag har bestämt mig för att vänta tills den kommer ut på svenska och har hittills tvingat honom att göra samma sak, jag har bland annat hotat med att göra slut om han läser boken före mig. Det har blivit lite av ett krig. Men för ett tag sen så kom han med ett erbjudande, ifall han får ladda ner och läsa boken före mig så får jag ett par skor! Svag som jag är så tackade jag tillslut ja... Men jag undrar om han är medveten om att han just köpt en bok för femtonhundra kronor istället för att vänta två-tre veckor och läsa den gratis? 


Sol, värme och brun hy nu tack!

MONDAY. Seg och onödigt lång dag som vanligt, men snart kommer Emma och hämtar upp mig så ska vi åka till inpuls ett tag och träna. Det känns bra! Jag längtar tills vädret blir bättre så att man kan börja promenera, ännu mer tills asfalten kommer fram så att man orkar ta sig ut och springa. Aah, kan våren komma? Idag betalade vi reseavgiften för Alanya, nu går det inte att backa ur!! En äcklig sak är dock att Emma åker till thailand på lördag... I TVÅ VECKOR. Undra om man kan vara mer avundsjuk än jag är just nu? Jag vill också bli brun och fin!

När det är soligt ute blir man glad!

Ännu en helg

Jag har verkligen noll motivation till att plugga just nu, men jag har två prov imorn och ett tjockt häfte i tränarskap som jag borde kunna utantill, jag som knappt läst igenom det. Det får gå som det går helt enkelt! Gårdagen var iallafall kul, efter matchen (som vi förlorade) så åt vi trerättersmiddag på Österns Pärla, det satt ju inte helt fel. Fast jag ogillar verkligen den där restaurangen, så himla otrevlig och nonchalant personal, usch. Har man valt att jobba inom serviceyrket så ska det väl inte vara så svårt att le, vara trevligt och undvika att fälla dryga kommentarer? 

Efter middagen så mötte jag upp tjejerna för bio, Friday the 13th såg vi och jag är lite besviken! Den var inte speciellt läskig, vi satt faktiskt och skrattade ibland. Så förutsägbar, det tog ungefär tre och en halv sekund in i filmen för att lista ut vilka som kommer dö först och vem som kommer att överleva. Förresten så är det alltid den porriga och omoraliska tjejen som blir mördad först i skräckisar. Den snälla och oskuldsfulla tjejen överlever oftast allt däremot, det är fan lite lustigt! Undra varför det är så? 

Nåja, jag ska väl försöka plugga lite så jag klarar proven imorn. Så skönt det ska bli med LOV sen!

FEBRUARI SNART JUNI

S a t u r d a y !  Det känns bra. Klev upp strax efter åtta imorse eftersom mamma har jobbat natt och jag är barnvakt. Konstigt nog var jag inte det minsta trött och det var skönt! Normalt brukar jag ligga halvdöd i soffan medans trollen river huset typ. Idag är det alltså match som gäller, vi möter Avan på hälsans hus! Efter det bjuder Vråken på waldorf, det är ju inte helt fel. Sist men inte minst ska jag möta upp tjejerna för bio! En rolig lördag lär de bli!

Nu är det endast en skolvecka kvar tills lov! UNDERBART. Om allt går som det ska så kommer jag hinna med både Stockholm och riksgränsen under lovet, fun fun! Förresten så sa Emma något om att det bara är 60 skoldagar kvar tills studenten, hur sjukt låter inte det?! Can't waaiit!

Jag vill ha!


I like, nej... Love! Dessa skulle jag vilja ha till studenten, priset var definitivt inget att tala om. Men fanns dem i min storlek? Självklart inte. Blä!

TIPS

Det finns en blogg jag måste tipsa om! Den skrivs av en man som förlorade sin fru och sitt nyfödda barn i en bilolycka för ett år sen, bilen började brinna men han lyckades rädda sin fyraåriga dotter ur branden (på hans blogg kan man läsa hela historien). Han skriver om livet nu efter och hur man går vidare. Det är gripande och beundransvärt, so check it out!

To paint or not to paint, that is the question

Wayne's har gudomliga morotskakor! Om man skulle göra en kaka av allt underbart som finns i världen så hade det blivit deras morotskaka. Den är ddddelicious. Jag är en salt-människa, dvs jag börjar må illa om jag äter för mycket sött och blir nästan aldrig sugen på det utan mer på salta saker. Men den där morotskakan funkar i alla lägen.

Idag har jag målat! Jag älskar att måla, man slipper tänka då. Att bara slå på hög musik och vara kreativ, det är underbart. Jag har även hållt i pilates imorse och det var kul, I liked it. Nu väntar en lång dusch och sen ska jag... Jag vet inte. Kanske man borde plugga?! JO förresten, på lördag blir det match, sen walle och sen bio med tjejerna. Vi ska se Fredag den 13:e och jag är redan rädd, även fast jag älskar skräckisar! Vad läskigt det ska bli att se en sån film på bio, då finns det ju ingenstans att gömma sig på! Som tur är så ska Emma sova hos mig sen, vi är båda ensamma hemma och det går seriöst inte att sova själv efter en sån film, hihi.



*ryser*

Sjuttonde februari tvåtusennio

Nu är mitt och Emmas paket on its way to Sweden! Vad lycklig jag är!! Det väger till och med upp nedstämdheten över det antarktiska vädret utomhus, kilometertjock snö och femtio minusgrader. Åtminstone känns det så, fast senast jag kollade var det bara tjugosex minusgrader. Bara... Hur som helst längtar jag jätte mycket tills vårat paket kommer och jag får se vad som är där i! Har nästan glömt bort vad jag beställde. Jag är lite orolig för skorna, hoppas verkligen att dem passar!

Idag höll jag förövrigt i mitt pilatespass och det gick bättre än jag trodde att det skulle gå! Så det var ju skönt. Nu är jag jättesupermegatrött och skulle kunna gå och sova, men dessvärre är jag barnvakt åt mina småsyskon och det är en fyraåring som verkligen inte vill somna. Ska nog gå och se på Tsatsiki morsan och polisen med honom tills han däckar. Pöss!

Usch för snö!

Jag vill ha vår nu! Usch jag är så less på dunjackor, blek hy, KYLA, snö och mörker. Jag vill ha värme och bar asfalt så att man kan gå med snygga skor och kläder! Det är så himla jobbigt att gå med högklackat i snön och så himla omotiverande att ta på sig nånting snyggt när man ändå måste gå omkring med världens största dunis och halsduk och mössa och allt vad det är. Jag ogillar vintern, men det var ingen nyhet.

Idag har jag iallafall varit tjockiz, ätit mat på baan thai och sen jappmousse hemma till efterrätt! Men gott var det. Jag fick just den glada nyheten att min och Emmas beställning från forever21 har anlänt till Gustav i USA så han ska skicka det till oss imorn typ, TÄNK om det hinner komma till Sverige den här veckan?! Då kan jag nog bli världens lyckligaste Moa!



Bloody sunday

Jag lyckades inte riktigt fånga känslan från torsdagen i det tidigare inlägget märker jag nu, för en bättre beskrivning klicka på den här länken http://whatsdelicious.blogg.se/2009/february/dagen-fore-fredag-den-13-var-kul.html (blogg.se vill inte riktigt samarbeta och skapa en finare länk).

Hur som helst, idag är det söndag som så många gånger förr. Jag har inte riktigt haft nån blogglust och därav bristen på inlägg från mitt väldigt intressanta liv. Men helgen har iallafall gått åt till två matcher som vi förlorade och allahjärtansdag-mys med Henrik. Han ligger förövrigt bredvid mig just nu och läser "när jag hör din röst". Ibland blir han lite smått upprörd och kommer med frågor som "men varför blir det så..", "varför gjorde hon det" och liknande men så fort jag är på väg att svara så avbryter han mig och försvinner in i sin läsdvala igen. Han är nästan lika besatt av dem där böckerna som jag är! Undra om det finns någon diagnos för sånt här?

Ikväll ska vi ut och äta med min pappa och lillebror, jag måste träna på mitt pilatespass och renskriva några provfrågor också. Imorgon börjar vecka åtta OCH JUST DET JAG HÖLL JU PÅ ATT GLÖMMA!! I fredags bokade vi utlandsresan, den sextonde maj åker jag, Emma, Ira, Ingrid och förmodligen också PA och Max (dem håller på och töntar sig om att ta en sista-minuten istället) till Alanya en vecka! JAG LÄNGTAR!

Det var allt, have a good one. Pöss!

Rooolig torsdag!

Dagen började med ett möte med Jan på Grace, det gick bra och nu är datumet i stort sätt spikat, det kommer bli en helgrym kväll! Efter det drog vi ner till Piteå för att gå på utbildningsmässan på nolia, det var rätt intressant och jag fick lite mer information om att plugga utomlands. Det var helt enkelt givande! Efter en fika på ett café som vi kärat ner oss i så åkte vi till Piteå havsbad och badade, det var sjukt kul, haha! Dagen avslutades på max och vi har pratat en massa om våran studenresa som blir av i maj, imorn ska vi till en resebyrå och höra oss för litegrann! Känns så himla roligt, jag längtar massor! Med vi menar jag självklart jag, Emma, Danni, Ira och Ingrid. Fast de fattar nog alla.

Nu ska jag fortsätta städa eftersom Henrik kommer till Luleå inatt, mys! 



Bara så att alla vet:

Det är fyra månader kvar till studenten och tre månader kvar tills vi åker utomlands!

Vårkänslor

Idag var det blå himmel och sol! Då kändes våren nära. Men jag minns att exakt samma sak hände förra veckan, det blev bra väder och så fick jag världens vårkänslor och förhoppningar. En dag senare var det tjugo minusgrader och tio meter snö utanför fönstret, det var mörkt och mulet och äckligt. Så jag tänker inte bli glad över det fina vädret, för då kommer the big guy (eller whoever) att vilja jävlas och så upprepas samma procedur. Säkert.

Men jag måste erkänna att det är lite lättare att stiga upp på morgonen när solen lyser utanför, det är inte samma ångest som annars. Kanske kan jag få lite bättre närvaroprocent under våren, för det har verkligen varit omotiverande och ibland helt omöjligt att kliva upp tidigt under vintern. Jag har legat i min säng när klockan ringt, mörkret utanför har signalerat att det är fel att gå upp och varenda muskel har sagt ifrån och totalvägrat att gå ur sängen. Då finns det inte så mycket att göra, jag är ju beroende av mina muskler för att kunna röra mig liksom. Men jag lovar er nu, alla tre som läser min blogg, att nästa vinter tänker jag inte befinna mig i ett snökaos. Nästa vinter tänker jag vara i ett exotiskt, varmt och vackert land vid den här tiden. Jag tänker vara solbränd och snygg medan ni kämpar för att ta er upp i mörkret, när ni fryser i väntan på bussen varje morgon och när erat hår blir till små istappar om ni går ute efter att ni har duschat.

Jag lovar er.

Söndag= en bra dag

Jag har börjat tycka om söndagar! Det är såna där lugna dagar då man inte måste göra något speciellt och man kan sova hur länge man vill. En Moa-dag är vad det är! Igår stängde jag av ljudet på mobilen så att jag skulle kunna sova ut ordentligt, kan inte ens komma på sist jag kunde sova tills jag vaknade av mig själv. Det var iallafall skönt! Imorn börjar en ny vecka, vecka nummer sju vilket betyder att det är tre veckor kvar till lov och en vecka kvar tills jag ska hålla i mitt pilates pass på h&f, better get started. Det är fyra dagar kvar tills vi kan boka våran utlandsresa och lika många dagar kvar tills henrik kommer upp. Sen så är det hundratjugofyra dagar kvar till studenten, eller nåt sånt iallafall? Det känns ju bra. 

Nu ska jag nog lägga mig och försöka sova, hoppas det inte är lika mycket snöstorm imorn! Jag svär att det måste ha kommit metervis med snö de senaste dagarna. Hemskt är det. God natt!

Fredag och lördag

Jag är helt död! Idag har jag spelat en basketmatch och det var längesen jag ansträngde mig så mycket, pilates ger inte direkt samma flås, haha. Men det var skitkul och jag ska vara med och spela nästa helg också! 
Jag känner mig ovanligt glad och snäll idag, efter matchen har jag faktiskt varit med mina småsystrar och vi har gått till affären och sen har dem hjälpt mig att laga mat till resten av familjen! Mina små sötnosar. 

Ikväll ska jag ta det lugnt, jag ska se film och äta fruktsallad! Gårdagen var skitkul, vi (jag, Emma, Iris och Ingo) var först på Hannas och Josses födelsedagsfest där vi spelade våghals och skrattade en massa. Sen fick vi skjuts in till stan med PA och Ragge (genom en rondell?!) och gick ut på Luleås enda gayklubb, vi dansade till åttio-nittiotals och disco musik och hade skitkul. En massa blandade människor var det där, och ett stort plus var de icke existerande köerna till toaletterna!! Helt klart en av de roligaste kvällarna på länge iallafall. Jag och Emma åkte hem till mig sen och slocknade ganska fort.

Det var den fredagen och lördagen! Nu ska jag nog vara lite effektiv och skriva klart mitt personliga brev och en ansökan. Bye!



Myskobild på mig och min bästa Emsi förra helgen!

En massage, någon?

Jag vet vad jag skulle behöva! En helkroppsmassage i en timme, det har varit helt underbart... 
Vid närmare eftertanke hade jag kunnat nöja mig med någon som nyper lite i min nacke också, jag har inte så höga krav faktiskt. Vad jag behöver är att slappna av, jag är stressad exakt hela tiden men ingenting vettigt blir gjort iallafall. Eller jo, det som blir gjort är sådant som jag skulle kunna fokusera på om ett halvår typ, eller iallafall efter att skolan tagit slut. Det jag borde göra är att ta tag i allt som har med skolan att göra just nu, men mitt huvud känns som en hink med bly och jag måste kisa med ögonen för att ens kunna se vad jag skriver så jag  o r k a r  verkligen inte. Jag gör bara inte det. 

Därför ska jag lägga mig i ett bad nu (jag hatar egentligen att bada) i hopp om att känna mig lite avslappnad. Jag menar, hur avslappnande ska inte ett varmt bad med lite lugn musik vara? Det skadar ju inte att prova. Fast känner jag mig själv rätt så lär det inte hjälpa ett dugg de där två minutrarna jag lyckas uthärda i det för varma badkaret innan jag blir för uttråkad. Suck...

Nu skulle man ligga i en hängmatta på en strand någonstans på lite sydligare breddgrader! Utan en tanke på morgondagen och definitivt inte på någonting som man måste göra. Wow, det hade varit helt underbart.





Forever21

Lalala... I helgen så ska jag och Emma beställa från forever21 (tur att man har lite kontakter i staterna så frakten blir billigare!!) och jag sitter just nu och letar reda på vad jag ska ha i brist på annat att göra... Jag blev superförälskad i ett par skor därifrån för ett tag sen, men självklart är dem slut nu. Min vanliga tur! Har hittat en del balla grejer iallafall. Bland annat skorna längst ner, superhöga och jättesöta! I'm in love.




En robot

Allt känns som en enda stor suck just nu! Jag har massor att tänka på och triljoner saker att göra i skolan. Dessutom måste jag sätta ihop ett pilates-pass som jag ska hålla i om mindre än två veckor. Ibland skulle jag bara vilja stänga av mig själv och fungera som en robot, tänk vad mycket jag skulle få gjort om jag inte hade så mycket tankar som snurrade i mitt huvud! Nåväl, ikväll tänker jag ta det lugnt. Jag tänker unna mig naturgodis (chokladdoppade nötter, så himla nyttigt och bra!!) och pepsi! Pepsi max är mycket godare än coca cola, ni som hävdar motsatsen har fel. Sen tänker jag mysa ner mig i min säng och se en film kanske och bara glömma allt annat. Det är vardagslyx!

Förresten så har jag och Henrik varit tillsammans i ett halvår idag! Love you. ♥

Have I found you?

Jag har en ny favoritlåt! (vet inte riktigt om jag haft nån tidigare, men ändå) den heter flightless bird, american mouth och är helt underbar. Idag är en sån där dag då jag borde ta tag i saker. Jag borde städa mitt rum, jag borde duscha och tvätta håret, göra bort lite skolgrejs och skriva en massa jobbansökningar. Det enda jag haft i huvudet de senaste två dagarna är nämligen pengar pengar pengar, hur ska jag ha råd att göra allt jag vill göra utan ett jobb? Så det är prio ett just nu. Förövrigt så är det inte särskilt länge kvar till studenten, vi är ju inne i februari till och med! Nästa vecka ska utlandsresan bokas också!! Jag längtar så himla mycket!

Vårväder

Jag vill ha vår! Just nu känns det som vårväder utomhus, himlen är blå och solen lyser! I love it. Just nu ligger jag i min säng och ser på twilight (jag har tappat räkningen nu...) och pratar i telefon med min syster. Vi har just skickat iväg en beställning från hm, en jeansjacka och ett par skor kommer snart hem till mig. 

Gårdagen var trevlig och det var kul att träffa gamla laget igen! Det blev dock ingen utgång, vi såg den omöjliga kön och styrde fötterna mot max istället. Totally worth it! Nu ska jag se klart filmen och sen hoppa in i duschen. Idag blir det en mys-söndag! 


RSS 2.0